Bijgerechten

Witlofpuree


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 kg. vastkokende aardappels
  • 400 g. witlof
  • 2 appels, Elstar
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 g. walnoten
  • 100 ml. melk
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel gehakte verse tijm

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in ca. 20 minuten gaar.
  • Verwijder de stronkjes uit de witlof en snijd de witlof in smalle reepjes.
  • Schil de appels, snijd ze in kleine blokjes en besprenkel ze met citroensap.
  • Hak de walnoten grof.
  • Maak van de gare aardappelen puree met melk, peper, zout, nootmuskaat en tijm.
  • Meng de witlofreepjes met de appels en de noten erdoor.
  • Maak goed warm.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green