Bijgerechten

Aardappelgalette


(voor ongeveer 8 personen)

Ingredienten:

  • 1½ kg. aardappels, geschild en grof geraspt
  • 60 ml. olijfolie
  • 50 g. boter
  • 60 g. geraspte gruyère of belegen kaas
  • 2 theelepels verse salie

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180ºC.
  • Doe de geraspte aardappels in een zeef en druk ze stevig aan met de palm van je hand om het overtollige vocht te verwijderen.
  • Verhit 1/3 van de olie en boter in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur.
  • Beleg de pan, als de boter sist, met de helft van de aardappels en druk stevig aan met een spatel.
  • Bestrooi met kaas en salie.
  • Dek af met de rest van de aardappels en druk opnieuw stevig aan met de spatel.
  • Bak ± 10 minuten af tot de onderkant knapperig is.
  • Stort op een plat bord of bakplaat, smelt de rest van de olie en boter in de pan, laat de galette terugglijden in de pan met de knapperige kant naar boven.
  • Bak ± 8 minuten in de oven.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green