Bijgerechten
- Aardappel in oven gegaard
- Aardappel pannenkoek van rauwe aardappelen
- Aardappel poffertjes met Nouilly Prat-schuim
- Aardappel rösti met crème fraiche
- Aardappel-knolselderie gratin
- Aardappelblini’s
- Aardappelcroquetten
- Aardappelgalette
- Aardappelgember gratin
- Aardappelpuree
- Aardappelpuree met appelblokjes
- Aardappelpuree met gebakken uien
- Aardappelpuree met olijfolie
- Aardappelpuree met peterselie
- Aardappelpuree met prei
- Aardappelpuree met walnoten
- aardappelpuree muffins met tijm en rozemarijn
- Aardappelrollade met gerookte zalm
- Appeltorentje met roosmarijn
- Asperges
- Asperges (gebakken) en krielaardappeltjes
- Asperges in folie
- Aubergine schotel “Tumbet”
- Auberginepuree
- Basilicumpuree
- Bieslookaardappeltjes met Geitenkaas
- Cantharellen quiche
- Courgettespaghetti met kappertjes
- Gebakken koolraapjes
- Gebakken witlof
- Gebakken witlof met brie
- Gebakken zuurkool
- Gegrilde asperges
- Gekookte aardappels
- Gekookte prei
- Gepofte uien met sperziebonen
- Geroosterde aardappels met koriander en rode peper
- Gestoofde Venkel
- Gestoofde witte kool met pruimen
- Griekse aardappelpuree
- Groene asperges
- Groente salade
- Groenteratatouille
- Haricots verts
- Haricots verts met hazelnoten-limoen boter
- Jonge prei met salieboter
- Knapperige kruidenaardappeltjes uit de oven
- Knapperige kruidenappeltjes uit de oven
- Knoflookaardappelpuree
- Knolselderijpuree met geroosterde amandelen
- Koolraapjes
- Koolraapjes met cranberry’s
- Koolsalade met mosterddressing
- Lentegroente Salade *
- Mediterrane knolselderiepuree
- Oriëntaalse puree
- Parijse aardappeltjes
- Parmezaanse soesjes met Parmaham en salie
- Pasta met spinazie
- Perenchutney
- Peultjes
- Peultjes met sinaasappel en munt
- Plat Jalapinobrood
- Pommes allumettes
- Pommes duchesse
- Pommes frites *
- Pommes Parisienne
- Riefkook
- Risotto
- Rode kool met port
- Rode wijnrisotto met gebakken roodlof en walnoten
- Roerbak groenten
- Roergebakken groenten
- Romige zuurkoolpuree
- Rozemarijnaardappels
- Rucola salade en gegrilde tomaatjes
- Rucola stamppot
- Rucolasalade
- Salade van sperziebonen met eieren en spekjes
- Salsa verde
- Spinaziemousse
- Spruitjesstamppot met gember
- Stamppotje van aardappels en rauwe andijvie
- Stoofpeertjes
- Stoofpeertjes (2)
- Taartje met aubergine, mozzarella, courgette, spinazie, basilicum en gedroogde tomaten *
- Tagliatelle
- Uienpuree
- Verse Pasta
- Wintergroente
- Winterse aardappelrösti
- Witlof - gekarameliseerd
- Witlofpuree
- Zoermoos in donker beer gekokt
- Zuurkool met appel en rozijnen
- Zuurkool met donker bier
Aardappelgember gratin
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 2 wortels
- 1 grote aardappel
- 1 knolletje gember (± 30 g.)
- 2 eetlepel boter
- peper en zout
Bereiding:
- Snijd de wortel en de aardappel in zeer fijne reepjes.
- Met peper en zout op smaak brengen.
- Gember schillen en de fijngesneden gember bij de wortel- en aardappelmassa voegen.
- Alles goed doormengen.
- Boter in de pan verhitten.
- Verdeel het mengsel in 4 delen, voor iedere persoon ¼ massa. Verhit de boter in een pan.
- Doe de massa aangedrukt bak ze een voor een aan beiden kanten goudbruin.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Leg de gratin op een voorverwarmd bord en leg de getrancheerde eendenborst erbij.
- Serveer met de saus en de geroerbakte fijngesneden groene kool die op smaakt gebracht is met peper, zout en nootmuskaat.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Bijgerechten