Bijgerechten

Aardappelgember gratin


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 2 wortels
  • 1 grote aardappel
  • 1 knolletje gember (± 30 g.)
  • 2 eetlepel boter
  • peper en zout

Bereiding:

  • Snijd de wortel en de aardappel in zeer fijne reepjes.
  • Met peper en zout op smaak brengen.
  • Gember schillen en de fijngesneden gember bij de wortel- en aardappelmassa voegen.
  • Alles goed doormengen.
  • Boter in de pan verhitten.
  • Verdeel het mengsel in 4 delen, voor iedere persoon ¼ massa. Verhit de boter in een pan.
  • Doe de massa aangedrukt bak ze een voor een aan beiden kanten goudbruin.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Leg de gratin op een voorverwarmd bord en leg de getrancheerde eendenborst erbij.
  • Serveer met de saus en de geroerbakte fijngesneden groene kool die op smaakt gebracht is met peper, zout en nootmuskaat.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green