Bijgerechten

Taartje met aubergine, mozzarella, courgette, spinazie, basilicum en gedroogde tomaten *


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 aubergine, in plakjes gesneden
  • 1 ui, klein gesneden
  • ½ teentje knoflook, fijn gesneden
  • 2 bolletjes mozzarella, in plakken gesneden
  • 2 eetlepels gedroogde tomaten, klein gesneden
  • een klein handje basilicum, klein gesneden
  • 1 courgette, in plakjes of blokjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 g. spinazie
  • nootmuskaat
  • peper, zout

Bereiding:

  • Spinazie met wat zout afkoken, uitlaten lekken, op smaak brengen met wat zout en nootmuskaat.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de aubergine knapperig bruin.
  • Laat op een keukenrol uitlekken.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie, bak de ui en de knoflook even aan en schep de courgette, de tomaten en basilicum erdoor.
  • Beleg de bodems van 4 kookringen ( met een doorsnede van ± 8 cm.) met plakjes aubergine, spinazie, mozzarella en het courgette mengsel.
  • Herhaal dit en eindig met mozzarella.
  • Verwarm dit ± 10 minuten in de oven op 120º C.
  • Verwijder de ringen en serveer de taartjes op voorverwarmde borden.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green