Bijgerechten

Groente salade


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 100 gr. haricots verts
  • 150 g. peultjes
  • 3 lente uitjes
  • 100 g. doperwtjes
  • 4 eetlepels witte balsamico azijn
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zeezout
  • vers gemalen peper

Bereiding:

  • Breng water met zout aan de kook.
  • Haal puntjes en draadjes van de haricots verts en peultjes af en kook de groente beetgaar.
  • Kook de doperwtjes.
  • Giet alle groente af en spoel ze met koud water af.
  • Snijd de lente uitjes in kleine stukjes van 2 cm.
  • Maak de dressing door azijn en mosterd samen los te roeren.
  • Meng de gembersiroop erdoor en in een dun straaltje de olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de beetgare groenten en de stukjes lente ui met de dressing.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green