Bijgerechten

Aubergine schotel “Tumbet”


Ingredienten:

(voor 6 personen)

  • 3 aubergines
  • zout en peper
  • 2½ dl. olijfolie
  • 4 aardappels, in dunne plakjes
  • 2 grote courgettes, in plakken
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 kg. rijpe tomaten, ontveld en in blokjes gesneden
  • mespuntje suiker

Bereiding:

  • Snijd de aubergines in plakken en leg ze in een grove zeef en bestrooi ze met zout.
  • Laat ze een uur staan zodat het water eruit kan trekken en dep ze droog.
  • Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak de aardappelschijfjes goudbruin.
  • Neem ze uit de pan en leg ze in een vuurvaste ovenschaal en strooi er wat zout over.
  • Bak de aubergines kort in de olie, laat ze uitlekken en verdeel ze over de aardappelen.
  • Bak tot slot de plakken courgette kort in de olie en verdeel ze over de aubergines.
  • Strooi er wat zout over. Houd de groenten warm.
  • Gooi het restje bakvet weg en rooster de knoflook in de pan goudbruin.
  • Voeg de blokjes tomaat toe en laat onder voortdurend roeren iets inkoken.
  • Wrijf de saus door een zeef en pureer hem met een staafmixer.
  • Voeg peper en suiker naar smaak toe.
  • Schep de groenten op een voorverwarmd bord.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green