Bijgerechten

Knoflookaardappelpuree


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 8 aardappels
  • 8 teentjes knoflook
  • veel zout
  • ½ komkommer, geschild, in blokjes zonder zaad
  • 1 theelepel kummel
  • 12 cherrytomaatjes, ontveld
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 12 olijven, in stukjes gesneden
  • 50 g. rucola, zonder steeltjes enkele takjes
  • gehakte peterselie
  • 3 eetlepels crème fraiche

Ingrediënten voor de dressing:

  • 3 dl. lauw water
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • 1 klein gesneden rode ui
  • 1 eetlepel pommery mosterd of grove Franse mosterd

Bereiding:

  • Aardappels in de schil koken met de knoflook en veel zout.
  • Warm pellen. Pureren en dan wat van de dressing erbij doen.
  • Herhalen totdat de aardappels volgezogen zijn.
  • Blokjes komkommer, tomaatjes, olijven, peterselie en kappertjes eronder mengen.
  • Crème fraiche toevoegen. Op het laatst de kummel en de rucola toevoegen.
  • Eventueel op smaak brengen met peper en zout.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green