Bijgerechten

Rode kool met port


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 500 g. rode kool (vers gesneden)
  • 1 fles rode wijn
  • ½ l port
  • 200 g. suiker
  • 1 kaneelstok
  • 5 jeneverbessen
  • 3 kruidnagels
  • 1 hand vol rijst
  • zout
  • 2 appels
  • 1 bintje

Bereiding:

  • Doe de gesneden rode kool in een pan en breng het geheel aan de kook met de rode wijn, port, suiker, kaneelstok, jeneverbessen, kruidnagels, zout en rijst.
  • Schil en rasp ondertussen de appels en de aardappel en voeg ze nadat de kool 1 uur gekookt heeft er aan toe.
  • Laat de kool nog 30 minuten koken.
  • Belangrijk is dat de rode kool heel erg gaar is.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green