Bijgerechten

Salade van sperziebonen met eieren en spekjes


(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 500 gr sperziebonen
  • 2 hardgekookte eieren
  • 6 eetlepels vinaigrette
  • 100 gr mager rookspek
  • zout en peper

 

Bereiding:

  • Haal de sperziebonen af en blancheer ze in ruim kokend water met wat zout in ongeveer vijf minuten beetgaar.
  • Ze moeten nog knapperig zijn.
  • Laat de bonen uitlekken en vermeng ze, als de nog lauwwarm zijn, met de vinaigrette.
  • Snijd het rookspek in kleine blokjes en bak deze in een koekenpan knapperig zonder toevoeging van vet.
  • Hak de gekookte eieren fijn en strooi er zout en peper over.
  • Schik de sperziebonen op een saladeschotel, strooi het fijngehakte ei erover en maak de salade af door er op het laatste moment de knapperige blokjes spek over te strooien.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green