Bijgerechten

Aardappel poffertjes met Nouilly Prat-schuim


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 300 g. aardappels, geschild
  • 3 eidooiers
  • 1 ei
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels olie
  • 100 ml room
  • ½ blaadje laurier
  • 100 ml. Nouilly Prat of droge witte martini

Bereiding:

  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar en stamp ze fijn.
  • Vermeng het met de eidooiers, het ei, het bakpoeder en wat zout.
  • Druk het mengsel met een potlepel door een zeef.
  • Doe het mengsel in een spuitzak.
  • Verhit de olie in een koekenpan en spuit kleine rondjes van 2-3 cm. in de pan.
  • Bak de poffertjes 2 minuten aan iedere kant.

  • Laat voor het schuim de room met de Nouilly Prat, laurier en wat zout al roerend 15 minuten inkoken.
  • Mix het vlak voor het serveren in enkele seconden schuimig met de staafmixer.
  • Serveer de zalm met poffertjes en de Nouilly Prat-schuim

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green