Bijgerechten

Knolselderijpuree met geroosterde amandelen


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1/3 knolselderij
  • 500 g. aardappels
  • scheutje room
  • groentebouillon
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • enkele druppel citroen- en sinaasappelsap
  • 60 g. amandelen
  • gebruinde boter

Bereiding:

  • Knolselderij en aardappels schillen, wassen en in stukken snijden.
  • 20 minuten koken in de groentebouillon.
  • Pureren met wat kookvocht (niet alles).
  • Gebruinde boter en room toevoegen en met wat peper, zout en nootmuskaat op smaak brengen.
  • Daarna enkele druppels citroen- en sinaasappelsap toevoegen met de geroosterde amandelen.


Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green