Bijgerechten

Oriëntaalse puree


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 800 g. aardappels
  • 600 g. gedroogde tomaten
  • 40 g. ontpitte dadels
  • ½ teentje knoflook
  • 6 eetlepel sesamzaad
  • ½ bosje peterselie
  • 50 g. boter
  • zout
  • melk
  • ½ citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 takje rozemarijn

Bereiding:

  • Aardappels schillen, wassen en ± 20 minuten  koken met wat zout tot ze gaar zijn.
  • Tomaten en dadels in grote stukken snijden en de knoflook fijn snijden.
  • Citroenschil afwrijven.
  • De boter laten smelten en de tomaten, dadels, knoflook, citroenschil 2 tot 3 minuten bakken.
  • Aardappels afgieten en goed laten uitdampen.
  • De gebakken tomaten, dadels, knoflook en citroen vermengen onder de puree.
  • Op smaak brengen.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green