Bijgerechten

Gestoofde witte kool met pruimen


(voor 6 personen)

Ingredienten:

  • 1 witte kool
  • wat peper en zout
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 80 g. spekjes, in reepjes
  • 3 rode uien, brunaise gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 100 ml. witte wijn
  • 100 ml. gevogelte fond
  • 2 eetlepels koriander, gehakt
  • aardappelmeel
  • 100 g. gedroogde pruimen
  • 2 rode appels met schil

Bereiding:

  • Witte kool in vieren delen, stronk verwijderen, in fijne reepjes snijden en met wat zout kruiden.
  • Suiker karamelliseren.
  • Gesneden spekjes en uien erbij doen. Kruiden met wat zout,  laurierblad en kruidnagel.
  • Fond toevoegen en als laatste de kool toevoegen. Alles goed mengen en met gesloten deksel koken.

  • Pruimen weken in de witte wijn.
  • De witte kool met wat aardappelmeel binden.
  • Appels in fijne reepjes snijden en de pruimen ook fijn snijden.
  • De appels en de pruimen vermengen met de witte kool.
  • Koriander erbij doen en nog eens afproeven.
  • Kookaardappels erbij serveren.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green