Bijgerechten

Aardappelcroquetten


Ingredienten:

(voor 6 personen)

  • 1¼ kg. aardappels, geschild
  • 4 eieren
  • paneermeel
  • zout, peper, nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • wat melk
  • frituurvet of olie
  • 4 plakken gekookte ham, in blokjes gesneden

Bereiding:

  • Aardappels schillen, in stukjes snijden en wassen.
  • In een grote pan met water en zout opzetten.
  • In ± 20 minuten gaar laten koken.
  • Pureer de aardappels met melk en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Spatel er twee losgeklopte eieren doorheen. Voeg de blokjes ham en de knoflook toe.
  • Vorm tussen de handen kleine balletjes van het mengsel.
  • Klop de resterende eieren in een diep bord los en verdeel het paneermeel over het andere bord. Haal de balletjes eerst door het geklopte ei en daarna door het paneermeel.
    Verhit de olie of het frituurvet op 180ºC.
  • Frituur de balletjes goudbruin en knapperig.
  • Laat ze goed uitlekken en dien ze meteen op.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit

120x60-green