Bijgerechten

Risotto


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • ½ ui
  • ½ teentje knoflook
  • 100 g. risottorijst
  • 25 g. gorgonzola
  • 100 ml. rode wijn
  • bouillon
  • ½ appel
  • wat verse peterselie
  • 25 g. geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • gehakte peterselie

Bereiding:

  • Olijfolie verhitten in een hoge pan.
  • Uien en knoflook pellen, snipperen en in een pan aanfruiten tot ze glazig zijn.
  • Vervolgens de risottorijst toevoegen en meebakken totdat de korrels glanzen.
  • Afblussen met de rode wijn en op een matig vuur vrijwel laten verdampen.
  • De rest van het vocht aanvullen met bouillon.
  • Op een zacht vuur ca. 20 minuten laten koken.
  • Gorgonzola in blokjes snijden en naar smaak toevoegen, samen met de helft van de geraspte kaas.
  • Afmaken met peper en zout.
  • Appel schillen en in kleine blokjes snijden.
  • Pan van het vuur nemen en de appel door de risotto roeren en 2 tot 3 minuten afgedekt laten staan.
  • Op warme borden serveren en bestrooien met wat gehakte peterselie.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green