Bijgerechten

Perenchutney


(1½ liter)

Ingredienten:

  • 1 kg. peren, in stukjes, ongeschild
  • 500 g. rode uien, in partjes
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 2 limoenen, schoongeboend en in plakjes
  • 300 g. ontpitte dadels, grof gesneden
  • 2 cm. gember, in plakjes
  • 250 ml. rode wijnazijn
  • 2 eetlepels mosterdzaadjes
  • 250 g. bruine suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding:

  • Doe de peer, ui, knoflook, limoen, dadels, gember, mosterdzaadjes en de kaneelstokjes met de rode wijnazijn in een roestvrijstalen pan.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het 45 minuten zachtjes koken.
  • Doe de suiker erbij en kook het nog 5 minuten onafgedekt, zodat met meeste vocht verdampt.
  • Beng op smaak met zout en vers gemalen peper.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit

120x60-green