Bijgerechten

Basilicumpuree


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 400 g. vastkokende aardappels (nicola)
  • 2 kleine bosjes basilicum
  • 1 dl. slagroom
  • zout en versgemalen peper
  • 50 g. boter

Bereiding:

  • Kook voor de basilicumpuree de aardappels gaar.
  • Pluk de basilicumblaadjes van de takjes en blancheer ze kort.
  • Dompel ze direct in ijswater om de mooie kleur te behouden.
  • Laat de blaadjes goed uitlekken en knijp zoveel mogelijk water eruit.
  • Pureer de basilicum tot een fijne pasta.
  • Pureer de afgegoten aardappels en klop er snel puree van met de room, zout, peper en boter.
  • Spatel de basilicumpasta door de warme aardappelpuree.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green