Bijgerechten

Rode wijnrisotto met gebakken roodlof en walnoten


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 200 g. risottorijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • ½ teentje knoflook, gehakt
  • 3 dl. rode wijn
  • 5 dl. bouillon
  • 8 stronken roodlof peper, zout 75 g. walnoten

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een pan en bak hier de gesnipperde sjalotjes en de knoflook in tot ze licht gekleurd zijn.
  • Voeg de risotto toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Blus af met de rode wijn.
  • Blijf in de risotto roeren en voeg steeds een beetje bouillon toe zodat de risotto niet droog kookt, maar ook niet onderstaat.
  • Proef de risotto regelmatig.
  • Hij is gaar als hij nog een beetje beet heeft.
  • Zet een braadpan op het vuur.
  • Doe er wat boter in en laat de boter warm worden.
  • Snijd de roodlof in de lengte doormidden en verwijder de harde kern.
  • Bak de roodlof beetgaar met wat peper er zout.
  • Serveer de risotto met de gebakken roodlof met wat gebroken walnoten.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green