Bijgerechten

Koolraapjes met cranberry’s


Ingredienten:

(voor 4 personen)

  • 2 koolraapjes (grote)
  • 400 g. cranberry’s
  • 2 sjalotjes
  • ½ bosje peterselie, gesneden
  • 1 dl. bouillon
  • 1 glaasje port (liefst wit)
  • zout, peper
  • chilipoeder
  • 100 ml. room
  • boter om in te bakken
  • bindmiddel

Bereiding:

  • Sjalotjes schillen en in kleine blokjes snijden.
  • Knolletjes schillen en julienne snijden.
  • Cranberry’s afkoken met zout en peper tot ze beetgaar zijn.
  • Sjalotjes aanbakken in boter, dan de reepjes koolraap toevoegen.
  • Aanbakken tot ze beetgaar zijn.
  • Bouillon, port en room toevoegen en daarna de cranberry’s.
  • Op smaak brengen met zout en peper en wat chilipoeder (niet te veel).
  • Wat  bindmiddel aanroeren en door de groente mengen, niet te sterk.
  • De gesneden peterselie voor het serveren er onder roeren.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green