(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

200 g. bloem

  • 100 g. suiker
  • 100 g. boter
  • 1 ei
  • zout

 

Ingrediënten voor de vulling:

  • 200 g. ricotta
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 500 g. witte druiven, zonder pit en gehalveerd
  • 2 eetlepels suiker

 

  • vershoudfolie
  • 6 ingevette taartvormpjes van 10 cm doorsnede

 

Bereiding:

  • Meng de ingrediënten voor het deeg met een snufje zou in een kom.
  • Snijd de boter in kleine stukjes en kneed tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Meng de ricotta met de basterdsuiker.
  • Rol het deeg uit en bekleed de ingevette taartvormpjes ermee.
  • Leg de druiven met de bolle kant naar boven op de taartbodems.
  • Verdeel het ricotta mengsel er over en bestrooi met de walnoten en suiker.
  • Bak de taartjes circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • Laat ze wat afkoelen en wip ze uit de vormpjes.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green