(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 1 kg. mosselen
  • 100 ml. witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine prei, in ringen gesneden
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 saffraandraadjes
  • 500 ml. bouillon
  • 3 takjes tijm
  • 100 ml. slagroom
  • zout, peper
  • hart van 1 kropsla, blaadjes losgemaakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bieslook

 

Bereiding:

  • Mosselen schoonmaken en in koud water wassen.
  • De mosselen met witte wijn, prei en ui in een pan een paar minuten koken tot alle schelpen openstaan.
  • Doe de mosselen in een zeef en vang het vochtvlees op.
  • Gooi de schelpen die niet zijn opengegaan weg.
  • Laat de schelpen iets afkoelen en neem dan het mosselvlees uit de schelpen.
  • Bewaar de schelpen als garnering voor de soep.
  • Verhit de olijfolie in een ruime soeppan en bak de prei, ui, knoflook en saffraan zachtjes ± 6 minuten op matig vuur.
  • Laat de groente niet kleuren.
  • Schenk de bouillon en het mosselvocht erbij en voeg de takjes tijm toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat ± 5 minuten zachtjes koken.
  • Verwijder de takjes tijm en breng de soep op smaak met de slagroom, zout en peper.
  • Verdeel het mosselvlees en de slablaadjes over 4 borden en schep er de soep op.
  • Leg in elk bord 3 mosselschelpen en bestrooi met versgemalen en de bieslook.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green