(voor 8 personen)

 

Ingrediënten:

  • 200 g. scholfilets of wijting
  • 200 g. crème fraîche
  • eiwit van 3 eieren
  • 1 grote krop spitskool
  • zout
  • vers gemalen peper
  • 8 cm. zalmfilets (middelstuk 250 g.)
  • 8 rauwe scampi (diepzee garnalen)
  • 2 l. vis-fond

 

Bereiding:

  • Visfilets, crème fraîche en eiwitten goed koelen anders stremt de vis-mousse.
  • Van de spitskool 8 mooie, grote bladeren trekken.
  • Wassen en 5 minuten in gezouten water blancheren.
  • Vervolgens laten schrikken in koud water en goed droog deppen. de dikke nerven uit de koolbladeren snijden.
  • Voor de vis-mousse de scholfilet of de wijting in kleine stukken snijden en in de mixer pureren.
  • De crème fraîche en het eiwit geleidelijk door de gepureerde vis mixen.
  • De mousse met zout en peper kruiden en in de koelkast plaatsen.
  • Een zeefdoek over her werkblad uitspreiden.
  • Vier koolbladeren er zo opleggen, dat ze elkaar lichtjes overlappen en samen ongeveer 20 cm. lang zijn.
  • De helft van de vis-mousse hier in het midden op scheppen en over de lengte verdelen.
  • De zalmfilets overlangs halveren en de stukken achter elkaar op de mousse leggen.
  • De scampi pellen en naast de zalm op de mousse leggen.
  • De resterende mousse hier gelijkmatig over uitstrijken, zodat zalm en garnalen volledig bedekt zijn.
  • Met de laatste koolbladeren afdekken.
  • De doek over de rol slaan en goed stevig oprollen en beide uiteinden dicht binden.
  • De vis-fond in een pan opkoken en de rol erin leggen.
  • Op een laag pitje ongeveer 25 min. laten sudderen.
  • De rol uit de pan halen en laten uitlekken.
  • Voorzichtig de doek eraf halen.
  • De rol in plakjes snijden en op een warm bord drapperen.
  • Kreeftensaus er lang drapperen en een takje dille op de vis-mousse leggen.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud

120x60-green