Ouderwetse custardpudding met frambozen


(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 150 gr frambozen
  • 100 gr witte bastardsuiker
  • 2 eetlepels frambozensiroop
  • ½ l volle melk
  • 1 vanillestokje
  • 6 eierdooiers
  • 2 volle eetlepels custardpoeder
  • 25 gr boter

 

Bereiding:

  • Doe de frambozen met de siroop en de helft van de basterdsuiker in een schaaltje en zet ze apart.
  • Roer af en toe om de suiker op te lossen.
  • Splijt het vanillestokjes met een scherp mes in de lengte, doe het samen met de melk in een pan en breng de melk aan de kook.
  • Laat de melk tien minuten zachtjes trekken.
  • Vermeng intussen de eidooiers met de resterende basterdsuiker en de custardpoeder in een ruime glazen kom.
  • Gebruik een mixer om het dooiermengsel lichtgeel en luchtig op te kloppen.
  • Blijf kloppen terwijl u de kokende melk er voorzichtig bij giet.
  • Zet een zeef op de pan waarin de melk is opgekookt en giet het mengsel hierdoor terug in de pan.
  • Zet de pan terug op het vuur en klop met een garde tot de pudding gebonden is.
  • Voeg als laatste het klontje boter toe.
  • Spoel een puddingvorm om met koud water en giet er het warme puddingmengsel in.
  • Dek het af met plasticfolie of gebruik de ouderwetse methode door er wat suiker over te strooien, waardoor zich geen vel vormt op de pudding.
  • Laat de pudding in de koelkast enkele uren afkoelen.
  • Stort de pudding op een schaal en schep er de frambozen met hun vocht overheen.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green