Aperitiefcake
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 2 dl witte wijn
- 125 gr zachte boter
- 4 eieren
- 100 gr geraspte boerenkaas
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel zout
- 150 gr schouderham
- 50 gr ontpitte zwarte olijven
- 50 gr ontpitte groene olijven
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160 graden en gebruik een klein gedeelte van de boter om een cakevorm in te vetten.
- Gebruik het liefst een vorm met een antiaanbaklaag.
- Klop de witte wijn, de boter en de eieren met behulp van een mixer tot een zo egaal mogelijke luchtige massa.
- Meestal mengen de eieren en de boter zich niet geheel, maar voor het eindresultaat is dit niet van belang.
- Zeef de bloem boven de kom met de eiermassa en spatel deze luchtig door het geheel, samen met de geraspte kaas en het zout.
- Laat de olijven uitlekken en snijd de ham in kleine blokjes.
- Meng deze ingrediënten door het cakedeeg en doe het geheel over in de bakvorm.
- Bak de cake ongeveer drie kwartier tot hij mooi bruin en goed gerezen is.
- Laat de cake minimaal twee uur afkoelen alvorens hem in plakken gesneden bij het aperitief te serveren.
Beoordeling: |