Aperitiefcake


(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 2 dl witte wijn
  • 125 gr zachte boter
  • 4 eieren
  • 100 gr geraspte boerenkaas
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 150 gr schouderham
  • 50 gr ontpitte zwarte olijven
  • 50 gr ontpitte groene olijven

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en gebruik een klein gedeelte van de boter om een cakevorm in te vetten.
  • Gebruik het liefst een vorm met een antiaanbaklaag.
  • Klop de witte wijn, de boter en de eieren met behulp van een mixer tot een zo egaal mogelijke luchtige massa.
  • Meestal mengen de eieren en de boter zich niet geheel, maar voor het eindresultaat is dit niet van belang.
  • Zeef de bloem boven de kom met de eiermassa en spatel deze luchtig door het geheel, samen met de geraspte kaas en het zout.
  • Laat de olijven uitlekken en snijd de ham in kleine blokjes.
  • Meng deze ingrediënten door het cakedeeg en doe het geheel over in de bakvorm.
  • Bak de cake ongeveer drie kwartier tot hij mooi bruin en goed gerezen is.
  • Laat de cake minimaal twee uur afkoelen alvorens hem in plakken gesneden bij het aperitief te serveren.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green