Kaashapjes met tomaat en Parmaham
Ingredienten:
(voor 4 personen)
- 150 g. Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 g. bloem
- 150 g. zachte boter
- 4 tomaten, zonder zaadjes, in hele blokjes
- 2 kleine uien, gesnipperd
- gemalen piment of cayenne peper
- olijfolie
- 2 eetlepels pesto
- 2 plakken Parmaham
Bereiding:
- Meng de Parmezaanse kaas met de bloem en de boter in een keukenmachine tot een samenhangend deeg.
- Kneed er een bal van en laat het deeg ingepakt in plasticfolie 1 uur rusten in de koelkast.
- Meng de tomaten blokjes en de ui, en voeg zout, peper en een beetje piment of cayenne peper toe samen met wat olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Roel de deegbal uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek er met een steker rondjes uit met een doorsnede van 4 cm.
- Leg de deegrondjes op de bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.
- Laat ze afkoelen.
- Bestrijk de rondjes dun met pesto, verdeel het tomatenmengsel erover en leg op elk hapje een reepje Parmaham.
- Serveer het bij de meloensoep.
Beoordeling: |