(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 3 grote vastkokende aardappels
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zeezout

 

Bereiding:

  • Schil de aardappels. Rasp ze op het grove gedeelte van de rasp.
  • Bestrooi ze met zeezout en meng goed door elkaar.
  • Dek af met plasticfolie en laat 15 minuten rusten.
  • Knijp dan met beide handen al het vocht uit de aardappelrasp.
  • Wrijf ringvormen in met olijfolie.
  • Verwarm een grote antiaanbakpan met olijfolie.
  • Verdeel de aardappelrasp in ringvormen in de pan.
  • Maak ze ca. 1 cm. dik en druk ze goed plat.
  • Bak ze op een laag vuur in ca. 7 minuten eerst aan de ene kant goudgeel, haal de ring weg, draai de aardappelrösti om en bak ze dan 7 minuten aan de andere kant.
  • Warm ze voor het gebruik op in de oven of pan.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green