(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1½ kg. kruimige aardappels
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 1 citroen in partjes voor bij het vlees
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 200 g. rucola
  • 1½ eetlepel kappertjes, fijngesneden
  • 250 g. crème fraiche
  • olijfolie
  • 4 à 5 kerstomaatjes per persoon
  • peper, zout

Bereiding:

  • Kook de geschilde aardappels op laag vuur met zoutwater gaar.
  • Meng de citroen, de rasp, de knoflook en de kappertjes door de crème fraiche.
  • Giet de aardappels af en stam ze fijn.
  • Schep er ¾ van de citroenroom en de rucola doorheen en kruid met zout en peper.
  • Schep de stamppot op de borden en leg er de rest van de room bovenop.
  • Gril de tomaatjes en serveer bij het geheel met de gepofte ui, sperziebonen en karbonade.
  • Blus eventueel braadvocht af voor erbij.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green