(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 500 g. melige aardappel
  • 2 eigeel
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 1 eetlepel bieslook, gesneden
  • 1 eetlepel peterselie, gesneden
  • nootmuskaat
  • zout, peper
  • 2 gesneden sjalotjes
  • olijfolie

Bereiding:

  • Aardappels schillen en koken, goed laten uitdampen en door de pureeknijper knijpen.
  • Eigeel met de aangefruite sjalotjes in de kom erbij doen.
  • Even mengen en dan de peterselie en bieslook toevoegen.
  • Meng het geheel goed en kruid het met nootmuskaat, zout en peper.
  • De massa op zichtfolie in een grote rechthoek spreiden.
  • Leg de gerookte zalmplakken erop en rol ze met de folie op tot een worst.
  • Aan de uiteinden goed dicht draaien. 15 à 20 minuten in kokend water laten sudderen.
  • Uit de folie halen en in plakken van 2 cm. snijden.
  • In de olijfolie even aan beide kanten aanbruinen.
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green