(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 4 gieser wildeman peren
- 100 g. dessertrijst
- 500 cl. melk
- 8 zoethoutstokjes (eventueel vanillestokjes)
- 90 g. suiker
- 200 ml. slagroom
Ingrediënten pocheervocht:
- 400 cl. rode wijn
- 75 cl. rode port
- 1 kaneelstokje
- wat sinaasappelrasp
- wat citroenrasp
- 150 g. suiker
Bereiding:
- Schil de peren en boor via de onderkant het klokkenhuis eruit.
- Gaar de peren in het pocheervocht en laat niet koken. Laat afkoelen.
- Kook het pocheervocht in tot siroop.
- Kook de rijst in de melk met zoethout of vanille.
- Roer de suiker door de rijst en laat afkoelen.
- Klop de slagroom lobbig en spatel deze voorzichtig in twee delen door de rijst.
- Serveer in een diep bord met de peer er boven op en met wat siroop en een bolletje ijs.
| Beoordeling: |
Category: Nagerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.





