(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 6 appels, Boskoop
  • 4 blaadjes strudeldeeg of bladerdeeg
  • 100 g. witte rozijnen
  • 8 eieren
  • 100 g. suiker
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 100 ml. appelsap
  • 16 cl. marsala
  • 4 cl. sinaasappellikeur
  • 2 theelepels kaneel
  • olie om in te bakken
  • poedersuiker

Bereiding:

  • Schil de appels, ontkern ze en snijd ze in kleine blokjes.
  • Laat de bruine suiker in een pan karamelliseren, voeg de stukjes appel toe en blus af met het appelsap en de sinaasappellikeur.
  • Voeg dan de rozijnen toe.
  • De deegplakken op elkaar leggen en grote vierkanten snijden van □ 15x15 cm.

  • Scheid de eieren. Leg in het midden van de deegvierkantjes een eetlepel van het appelmengsel.
  • Bestrijk rondom met eiwit en druk er een vierkantje op. Verhit olie in een pan en bak daarin de appelravioli goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.

  • Voor de sabayon het eigeel au bain marie met suiker schuimig kloppen en de marsala en het kaneelpoeder langzaam toevoegen.

  • De sabayon samen met de appelravioli op de borden dresseren.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green