(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 4 eierdooiers
  • 80 g. fijne kristalsuiker
  • 270 ml. slagroom
  • 25 g. donkerbruine basterdsuiker
  • 4 ramequins (ovenvaste bakjes) à 150 ml.

Ingrediënten frambozenpuree:

  • 100 g. frambozen
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Bereiding:

  • Maak eerst de frambozenpuree.
  • Doe de frambozen, citroensap en suiker in een kom en meng alles voorzichtig met een vork.
  • Laat ± 15 minuten trekken en prak het mengsel dan met een vork tot puree.
  • Je hoeft het niet door een zeef te drukken, want de pitjes zorgen voor de smaak en moeten behouden blijven.
  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bekleed een diepe ovenschaal met bakpapier. Het papier voorkomt luchtbellen rond de vormpjes en zorgt voor en rustig bakproces.
  • Klop de eierdooiers en kristalsuiker in een hittebestendige kom door elkaar.
  • Verwarm de slagroom op laag vuur en schenk hem al kloppend bij de eierdooiers.
  • Zorg er voor dat het mengsel glad is zonder klontjes, want dan krijg je roerei.
  • Verdeel de frambozenpuree over de ramequins.
  • Verdeel daarna het ei-suiker mengsel erover en zet de vormpjes in de diepe ovenschaal.
  • Schenk zoveel kokend water in de schaal tot de vormpjes voor de helft onderstaan.
  • Zet de schaal in de oven en bak de brûlée 35-45 minuten tot ze stevig zijn, maar nog trillen wanneer je de vormpjes schudt.
  • Neem de vormpjes uit de oven en laat ze op een taartrooster staan tot de inhoud afgekoeld en stevig is.
  • Bestrooi ze met basterdsuiker en bruineer ze met een brander.
  • Serveer met een bolletje ijs en slagroom.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green