(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 4 eierdooiers
- 80 g. fijne kristalsuiker
- 270 ml. slagroom
- 25 g. donkerbruine basterdsuiker
- 4 ramequins (ovenvaste bakjes) à 150 ml.
Ingrediënten frambozenpuree:
- 100 g. frambozen
- geraspte schil van 1 citroen
- 2 eetlepels kristalsuiker
Bereiding:
- Maak eerst de frambozenpuree.
- Doe de frambozen, citroensap en suiker in een kom en meng alles voorzichtig met een vork.
- Laat ± 15 minuten trekken en prak het mengsel dan met een vork tot puree.
- Je hoeft het niet door een zeef te drukken, want de pitjes zorgen voor de smaak en moeten behouden blijven.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Bekleed een diepe ovenschaal met bakpapier. Het papier voorkomt luchtbellen rond de vormpjes en zorgt voor en rustig bakproces.
- Klop de eierdooiers en kristalsuiker in een hittebestendige kom door elkaar.
- Verwarm de slagroom op laag vuur en schenk hem al kloppend bij de eierdooiers.
- Zorg er voor dat het mengsel glad is zonder klontjes, want dan krijg je roerei.
- Verdeel de frambozenpuree over de ramequins.
- Verdeel daarna het ei-suiker mengsel erover en zet de vormpjes in de diepe ovenschaal.
- Schenk zoveel kokend water in de schaal tot de vormpjes voor de helft onderstaan.
- Zet de schaal in de oven en bak de brûlée 35-45 minuten tot ze stevig zijn, maar nog trillen wanneer je de vormpjes schudt.
- Neem de vormpjes uit de oven en laat ze op een taartrooster staan tot de inhoud afgekoeld en stevig is.
- Bestrooi ze met basterdsuiker en bruineer ze met een brander.
- Serveer met een bolletje ijs en slagroom.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |