(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 150 g. pure couverture
  • 80 g. zachte boter
  • 3 eieren
  • zout
  • 25 g. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml. slagroom

Ingrediënten gemberrolletjes met kardemomcrème (10 stuks):

  • 55 g. boter
  • 55 g. lichte rietsuiker
  • 55 g. golden syrup of ahornsiroop
  • 55 g. patentbloem
  • ½ theelepel citroensap
  • 150 ml. slagroom
  • ¼ theelepel kardemompoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder

Bereiding:

  • Smelt de couverture au bain-marie en voeg al roerende de boter toe.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten schuimig met een snufje zout.
  • Voeg beetje bij beetje de suiker en vanillesuiker toe en klop tot er stijve pieken ontstaan.
  • Klop de slagroom lobbig.
  • Spatel de eiwitten door de chocolade en spatel daarna de room erdoor.
  • Verdeel de mousse over 4 coupes of in een schaaltje (maak dan canelles) en laat 10 minuten opstijven.

Bereiding gemberrolletjes met kardemomcrème:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verwarm de boter, suiker, de syrup en gemberpoeder op een laag vuur totdat het stroperig wordt.
  • Haal van het vuur en roer de bloem en het citroensap erdoor.
  • Schep steeds 5 theelepels van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Laat ruimte ertussen want de koekjes worden 2x zo groot.
  • Bak in ± 15 minuten goudbruin.
  • Rol de warme koekjes op, zodat een rolletje ontstaat.
  • Gebruik hierbij bv. de steel van een houten lepel.
  • Klop de room stijf en roer de kardemompoeder erdoor.
  • Spuit de crème in de afgekoelde rolletjes.
  • Garneer met ijs en wat fruit.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green