(voor 6 personen)

Ingrediënten Pêche Melba:

  • 300 ml. rosé wijn
  • 100 ml. water
  • 300 g. suiker
  • 1 sinaasappel, gehalveerd
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 1 kaneelstokje, in de lengte doorgesneden
  • 1 vanillestokje
  • 6 rijpe perziken
  • vanille ijs om er bij te serveren

Ingrediënten voor de frambozencoulis:

  • 300 g. frambozen
  • 40 g. kristalsuiker
  • 15 ml. citroensap

Bereiding:

  • Schenk voor het pocheren van de perziken de rosé wijn en het water in een pan.
  • Voeg de suiker toe en verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de citroen helften, de sinaasappel helften, de kaneel en het vanillestokje toe en laat alles zachtjes tegen de kook aan sudderen.
  • Snijd elke perzik aan de onderkant kruislings in.
  • Leg ze in de pan en laat ze afhankelijk van de rijpheid 2-5 minuten zachtjes koken tot de schil rimpelig wordt en gemakkelijk loslaat.
  • Schep de perziken met een schuimspaan uit het pocheervocht en laat ze afkoelen.
  • Ontvel de perziken, halveer ze en verwijder de pit.
  • Maak de frambozencoulis door alle ingrediënten in een beker met een staafmixer te pureren.
  • Wrijf het mengsel door een zeef om de pitjes te verwijderen.
  • Serveer de perziken met een bolletje ijs, de frambozencoulis en wat extra frambozen.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green