(voor 4 personen)

Ingredi├źnten:

  • 8 stoofpeertjes
  • 100 g. donkere kandijsuiker
  • 3 cl. jenever
  • 3 dl. sterke koffie
  • 1 klontje roomboter

Bereiding:

  • Schil de peertjes en laat de steeltjes eraan.
  • Schik de peertjes in een pan die groot genoeg is met de steeltjes omhoog naast elkaar en overgiet ze met de koffie.
  • Voeg de kandijsuiker toe, breng aan de kook en laat de peertjes daarna op klein vuur gaar worden in de koffie met suiker.
  • Laat de peren als ze gaar zijn afkoelen in de koffiesiroop.
  • Haal de peren uit de koffiesiroop en leg ze twee aan twee op de dessertbordjes.
  • Warm de siroop weer op en laat ze nog wat inkoken.
  • Hij mag goed dik en zoet zijn. Voeg desnoods nog wat kandijsuiker toe.
  • Doe de jenever erbij en laat even inkoken.
  • Niet te lang want andere verdampt alle alcohol en het is juist de bedoeling dat er een beetje in blijft zitten.
  • Doof het vuur, doe het klontje boter in de pan en laat het smelten terwijl je met de pan draait.
  • De saus over de peren verdelen en opdienen met een bolletje ijs.
 
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green