(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 bosje bospeen
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 4 kalfsentrecotes à 130 g.
  • zout en versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml. kalfsfond
  • 300 ml. rode wijn
  • olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Schil de bospeen met een dunschiller, laat een stukje groen zitten.
  • Kook de worteltjes in ruim kokend water met zout, een klontje boter en suiker gaar.
  • Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak de entrecotes in ca. 4 minuten om en om goudbruin.
  • Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • Gaar de entrecotes in de oven tot ze de gewenste gaarheid bereikt hebben.
  • Pel en halveer de knoflook. Breng de kalfsfond, rode wijn en knoflook aan de kook en kook op laag vuur tot de helft in.
  • Haal de wortels uit het vocht, laat ze drogen en bak ze even in roomboter tot ze geglaceerd zijn.
  • Dresseer de wortels op de borden.
  • Snijd het vlees (trancheren) en leg ze op de borden.
  • Schenk een lepel jus erover heen en leg de pommes Parisienne erbij.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green