(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • ¼ theelepel cayennepeper
  • zout, peper
  • 500 g. kerstomaatjes
  • wat ansjovis
  • 2 eetlepels olijven zonder pit
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 4 takjes gehakte peterselie
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor de salade:

  • sinaasappel
  • komkommer
  • venkel
  • mayonaise

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrijk de kipfilets met 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel oregano, een snufje cayennepeper, zout en peper.
  • Leg de kipfilets op een bakplaat en bak ze in ± 25 minuten gaar in de oven.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Doe alle tomaatjes in een steelpan met de ansjovis, olijven, knoflook, kappertjes en de rest van de olie, oregano en cayennepeper.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg een deksel op de pan en laat het op middelhoog vuur onder af en toe roeren 10 minuten pruttelen tot de tomaten zacht zijn.
  • Roer het grootste deel van de peterselie erdoor.
  • Verdeel de puttanesca saus over de 4 borden.
  • Snijd de kip in plakken en leg ze op de saus.
  • Bestrooi met Parmezaanse kaas en de rest van de peterselie.
  • Serveer met pasta.

Bereiding:

  • Schil de komkommers, snijd ze in plakken, bestrooi ze met zout en zet ze in de koeling.
  • Knijp na enige tijd de komkommer uit.
  • Snijd de venkel op een mandoline fijn.
  • Schil de sinaasappels en snijd ze in partjes.
  • Meng de sinaasappelpartjes, de komkommer en de venkel met mayonaise en serveer apart.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green