(voor 4 personen)

 

Ingrediënten:

  • 500 g. bloemkool
  • 1 ui
  • 20 g. boter
  • 100 ml. witte wijn
  • 1 theelepel currypoeder
  • 600 ml. groentefond
  • 300 ml. room
  • 8 garnalen
  • ½ teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper
  • bieslook

 

Bereiding:

  • Maak de bloemkool schoon en verdeel in stukken. Schil en snipper de ui.
  • Verhit de boter in een pan en voeg de ui en de bloemkool toe.
  • Voeg dan de currypoeder toe en laat die meebakken.
  • Blus het geheel af met de witte wijn.
  • Voeg de fond en de room toe en laat de bloemkool zacht koken.
  • Pureer de bloemkool met de pureerstaaf en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de garnalen in de lengte open, de staart niet.
  • Snijd het knoflookteentje fijn.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en laat de knoflook samen met de garnalen aan iedere kant 2 minuten aanbakken.
  • Bestrooi met peper en zout.
  • Serveer de soep in diepe borden en zet in ieder bord 2 garnalen rechtop.
  • Giet de soep eromheen.
  • Snijd wat bieslook en strooi over de soep.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green