(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 700 ml. visfond of groentenfond
  • 150 ml. kookroom
  • 150 ml. witte wijn
  • 3 ontvelde tomaten, in blokjes gesneden
  • 250 g. verse zalm, in stukjes
  • 2 lente uitjes, in ringen gesneden
  • 1 bakje gerookte zalmsnippers

Bereiding:

  • Fruit de gesneden sjalotjes en de knoflook aan in de olie.
  • Voeg de bouillon, de wijn, de tomaten en de verse zalm toe.
  • Verwarm het geheel zonder te koken. Zorg dat de zalm gaar is.
  • Pureer de soep schuimig.
  • Leg de gerookte zalmsnippers op de bodem van een kop of bord en vul op met de soep.
  • Schenk er de kookroom bij en garneer met de lente uitjes.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green