(voor 4 personen)

Ingrediënten voor de paprika schuim:

  • 1 sjalotje
  • 1 gele paprika
  • 5 saffraandraadjes
  • 2 theelepels suiker
  • 300 ml. groentefond
  • 30 g. boter
  • olie
  • ½ citroen
  • zout, peper

Ingrediënten voor de spinazie cappuccino:

  • 2 sjalotjes
  • 20 g. boter
  • 100 ml. witte wijn
  • 500 ml. groentefond
  • 250 ml. room
  • 500 g. jonge spinazie
  • nootmuskaat

Ingrediënten voor de kwarteleitjes:

  • 8 kwarteleitjes
  • 1 ei
  • 30 g. licht geslagen room
  • 50 g. bloem
  • 100 g. paneermeel
  • olie om in te bakken
  • 4 saté prikkers

Bereiding:

  • Voor het paprika schuim de sjalot schillen, de paprika halveren en ontpitten.
  • De paprika klein snijden.
  • Sjalot, paprika en saffraan ca. 2 minuten in hete olie kleurloos aanbakken.
  • De groente met suiker bestrooien en licht laten karamelliseren.
  • Dan de groentefond toevoegen en alles met een staafmixer fijn pureren.
  • Met zout, peper en wat citroensap kruiden.
  • Voor de spinaziecappuccino de sjalot schillen en in hete boter aanbakken.
  • Met witte wijn afblussen.
  • Groentefond en room toevoegen en met zout, peper en nootmuskaat kruiden.
  • Spinazie toevoegen en 15 minuten licht laten koken.
  • Vervolgens de spinazie met een mixer fijn pureren.
  • Soep terug in de pan en nog eens afproeven.
  • De kwarteleitjes in kokend water 3 minuten koken, daarna afschrikken en pellen.
  • Het ei met de room mengen.
  • De eitjes door de bloem halen, dan door het ei-room mengsel rollen en in het paneermeel paneren.
  • De eitjes in olie goudbruin bakken en laten uitlekken op keukenpapier.
  • De spinazie soep en de paprika soep apart schuimig kloppen.
  • Spinaziesoep in een groot glas op een soepkop gieten en dan de paprikaschuim er langzaam in laten lopen.
  • De eitjes op satéstokjes steken en dwars op het glas op de kop leggen.
  • Garneren met wat groen.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green