(voor 4 personen)
Ingrediënten:
4 mespuntjes saffraandraadjes
- 100 ml. witte wijn
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- ½ teentje knoflook
- 2 sinaasappels
- 1 l. vis fond
- 20 g. basilicumblaadjes
- 100 ml. olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 125 g. savooiekool
- 4 coquilles
- zout en peper
Bereiding:
- Week de saffraan 5 minuten in wat witte wijn.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan.
- Bak de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten.
- Rasp de schil van ½ sinaasappel. Halveer de sinaasappels en pers deze uit.
- Voeg het sap, de sinaasappelrasp, vis fond, saffraan en wijn toe en breng de soep aan de kook.
- Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
- Doe de soep in een kom en laat afkoelen.
- Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.
- Pureer de basilicumblaadjes met de olijfolie in een maatbeker.
- Doe de puree in een fijne zeef en laat er langzaam de olie uitlekken.
- Bewaar de olie tot gebruik in de koelkast.
- Smelt de boter in een steelpan.
- Doe de kool er bij met een scheutje water en stoof de kool ± 10 minuten met het deksel op de pan.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm intussen de vissoep in een pan.
- Bestrooi de coquilles met zout en peper en bak ze in 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan ± 2 minuten aan elke kant.
- Leg wat gestoofde kool in een diep bord en leg er een coquille op.
- Schep de soep erover en druppel er wat basilicumolie over.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |