(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 1 knolselderie
  • 1 prei
  • 1 venkel
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 laurierblad
  • 1 l. bouillon

Ingrediënten knoflookcroutons:

  • 10 plakken casinobrood
  • 1 teentje knoflook
  • geklaarde boter of olie

Ingrediënten venkelsoep:

  • 2 venkelknollen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 700 ml. groentebouillon
  • 100 ml. Pernod
  • 300 ml. koksroom

Bereiding:

  • Maak voor de groentebouillon de groenten schoon en snijd ze in stukken.
  • Zet de groenten en de kruiden met de bouillon op.
  • Breng even aan de kook en laat trekken tot een fijne groentebouillon.
  • Snijd voor de croutons de korsten van het brood en snijd vervolgens in blokjes.
  • Pel de knoflook en snijd doormidden. Verhit een scheutje boter of olie in de pan.
  • Bak de knoflook samen met het brood op zacht vuur goudbruin en krokant.
  • Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd voor de soep de toppen van de venkel en bewaar het groen.
  • Snijd de harde kern uit het middengedeelte en snijd de overige venkel in gelijkmatige reepjes.
  • Pel de sjalotjes en snipper ze.
  • Pel de knoflook en hak deze fijn.
  • Verhit de olie in een kookpan.
  • Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en bak licht aan.
  • Voeg de venkel toe en fruit aan.
  • Voeg vervolgens de gezeefde groentebouillon en de Pernod toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
  • Pureer de soep en voeg de koksroom toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over 4 borden, bestrooi met de croutons en het gesneden venkelgroen.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green