(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 16 asperges
- zout en vers gemalen peper
- 150 g. roomboter
- 80 g. bloem
- 1 sjalot
- 400 ml. room
- water
- ½ bosje munt
- 400 g. Hollandse garnalen
Bereiding:
- Schil de asperges en houd de asperges apart.
- Breng de schillen in ruim water met een snufje zout en een eetlepel boter aan de kook.
- Kook de soep ca. 10 minuten en laat de bouillon afkoelen.
- Smelt de rest van de boter in een pan.
- Pel en snipper de sjalot en fruit deze in de boter.
- Voeg al roerend de bloem toe en gaar dit ca. 3 minuten.
- Schep al roerend, lepel voor lepel, de bouillon bij de roux.
- Voeg de room toe en laat het al roerende op een laag vuur ca. 10 minuten koken.
- Snijd ca. 3 cm. van de onderkant van de asperge af.
- Snijd de asperges in kleine stukken en breng ze in de soep 5 minuten aan de kook.
- Pluk en snijd de munt zo klein mogelijk.
- Meng de munt en de garnalen door de soep en serveer in een kop.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Soepen
- Laatste wijziging : 08 October 2015.