(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 16 asperges
  • zout en vers gemalen peper
  • 150 g. roomboter
  • 80 g. bloem
  • 1 sjalot
  • 400 ml. room
  • water
  • ½ bosje munt
  • 400 g. Hollandse garnalen

Bereiding:

  • Schil de asperges en houd de asperges apart.
  • Breng de schillen in ruim water met een snufje zout en een eetlepel boter aan de kook.
  • Kook de soep ca. 10 minuten en laat de bouillon afkoelen.
  • Smelt de rest van de boter in een pan.
  • Pel en snipper de sjalot en fruit deze in de boter.
  • Voeg al roerend de bloem toe en gaar dit ca. 3 minuten.
  • Schep al roerend, lepel voor lepel, de bouillon bij de roux.
  • Voeg de room toe en laat het al roerende op een laag vuur ca. 10 minuten koken.
  • Snijd ca. 3 cm. van de onderkant van de asperge af.
  • Snijd de asperges in kleine stukken en breng ze in de soep 5 minuten aan de kook.
  • Pluk en snijd de munt zo klein mogelijk.
  • Meng de munt en de garnalen door de soep en serveer in een kop.
 
 
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green