(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 dikke schijf rijpe watermeloen (800g.), geschild en zonder pitten
- 1 middelgrote gele of Galia meloen, geschild en zonder pitten
- 1 kleine komkommer, geschild
- 3 cm. gemberwortel, geschild en fijngesneden
- 2 druppels tabasco
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels oranjebloesemwater
- ½ kleine chilipeper, fijngehakt
- blaadjes van 2 takjes munt, fijngehakt
- blaadjes van 2 takjes koriander, fijngehakt
- zout
Bereiding:
- Zet 4 soepkommen of borden in de diepvries om ze goed koud te laten worden.
- Snijd 50 g. watermeloen in fijne blokjes en zet ze tot gebruik in de koelkast.
- Pureer de rest van meloen en komkommer met de gemberwortel in een foodprocessor glad.
- Breng de puree op smaak met de tabasco en het oranjebloesemwater.
- Voeg naar smaak de chilipeper toe en zet de soep in de koelkast.
- Schep in een kom de blokjes meloen, koriander, munt en de olijfolie door elkaar.
- Voeg zout naar smaak toe en zet ze tot gebruik in de koelkast.
- Schep vlak voor het serveren de koude soep in de soepkommen.
- Lepel een schepje van de garnituur erover, bestrooi met reepjes munt en serveer meteen.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |