(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 prei
  • 2 kruimige aardappels
  • 1 eetlepel boter
  • 250 g. waterkers
  • 250 g. tuinkers
  • zout en peper
  • 50 g. geschaafde amandelen
  • 200 g. gerookte paling
  • 1 l. groentebouillon

Ingrediënten bladerdeegstengels:

  • 2 plakken bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Bereiding:

  • Pel en snipper de ui.
  • Snijd het wit van de prei in ringen.
  • Schil en snijd de aardappels in stukken.
  • Smelt de boter in een ruime pan en fruit de ui aan.
  • Voeg de prei en aardappels toe en bak kort mee.
  • Voeg de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat op een laag vuur ± 30 minuten koken.
  • Snijd de waterkers en voeg deze de laatste minuut toe aan de soep.
  • Pureer de soep met een staafmixer glad.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de tuinkers toe.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  • Snijd de palingfilet in dunne reepjes.

Bereiding bladerdeegstengels:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de bladerdeeg in repen van 1 cm. breed.
  • Splits het ei en roer het eigeel los met een vork.
  • Bestrijk de repen bladerdeeg met eigeel en bestrooi met sesamzaad.
  • Bak het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in ± 15 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de soep met de gerookte paling, geroosterde amandelen en de stengels erbij.

 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green