(voor 4 personen)

Ingredi├źnten:

  • 400 g. koolrabi
  • 4 wortels
  • 2 sjalotjes
  • 1 citroen
  • 2 groene chili pepers
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 20 g. hazelnoten
  • 1 bosje citroenmelisse
  • 100 ml. room
  • 800 ml. groente fond
  • 100 ml. milde sesamolie
  • boter om te bakken
  • suiker
  • zout, peper

Bereiding:

  • Sjalotten schoonmaken en fijnhakken.
  • Koolrabi schillen en in ca. 1 cm. grote blokjes snijden.
  • Chili in de lengte halveren.
  • In een grote pan de boter verhitten en de sjalotjes, koolrabi en chili toevoegen.
  • Dan 6 tot 8 minuten laten aanfruiten. Kruiden met wat zout, peper en suiker.
  • De fond toevoegen en dan 20 minuten op middel hoge hitte laten koken zonder deksel.
  • Twee wortels schillen, in kleine blokjes snijden en in een pan met genoeg water zacht koken.
  • De andere wortels schillen en julienne snijden.
  • Een pan verhitten. Het brood in blokjes snijden zonder de korst en kort in de pan roosteren.
  • Uit de pan nemen en even wegzetten.
  • Hak de hazelnoten fijn en rooster ze kort in een hete pan.
  • De gare wortels pureren en tegelijkertijd de sesamolie toevoegen tot een zachte emulsie (olie) ontstaat.
  • De wortelemulsie kruiden met zout en peper.
  • Citroen halveren en uitpersen.
  • De gekookte koolrabi kruiden met zout en peper en de chilipepers verwijderen.
  • De massa pureren onder toevoeging van de room. De soep met citroensap afproeven.
  • Citroenmelissewassen, drogen en plukken.
  • De soep serveren in een diep bord.
  • De wortelemulsie, de croutons en de hazelnoten toevoegen.
  • Vervolgens met de julienne gesneden wortel en citroenmelisse garneren.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green