(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 20 g. gedroogde morilles (4 stuks)
  • 50 ml. port
  • 1 ui
  • 2 gekookte bieten
  • olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 2 Granny Smith appels
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel suiker
  • 16 mini trostomaatjes
  • zout en versgemalen peper
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 4 kwartels
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 ei
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 100 ml. druivenpitolie
  • 150 g. rucola

Bereiding:

  • Wel de morilles in de port.
  • Schil en snijd de bietjes in dunne reepjes.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de ui.
  • Voeg de bieten en de honing toe.
  • Tourneer de appels in halve maantjes.
  • Verhit de boter in een pan, voeg de appels toe en strooi de suiker er overheen.
  • Karamelliseer de appels goudbruin.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rooster de tomaatjes ca. 5 minuten in de oven in een ovenschaal met de olijfolie, tijm, zout en peper.
  • Ontbeen de kwartels en schraap de pootjes schoon.
  • Verhit olie in een pan en bak de pootjes en filets goudbruin.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Splits het ei en meng de eidooier met mosterd en witte wijnazijn.
  • Roer er beetje bij beetje de druivenpitolie door, voeg de morilles en een scheutje port toe.
  • Gebruik deze dressing om het geheel mee op smaak te brengen.
  • Breng de sla met wat olijfolie, zout en peper op smaak.
  • Maak een torentje van de rucola, bietjes en appels en leg de lauwwarme kwartel erop.
  • Garneer met de tomaatjes en giet de dressing over het geheel.

(Kwartels eventueel vervangen door kippendijtjes).

 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green