(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 400 g. tonijn (sushi kwaliteit)
  • 4 plakken ciabatta brood
  • 2 limoenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes kervel
  • 2 theelepels acaciahoning
  • 2 theelepel dijonmosterd
  • 12 eetlepels olijfolie
  • olijfolie om te bakken
  • chilizout om te kruiden
  • fleur de sel

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 80°C boven en onder temperatuur.
  • Was de tonijn, droog ze en snijd ze in dunne platte plakken.
  • Dresseer de tonijn op een bord en dek ze van boven met vershoudfolie af.
  • Laat ze 10 minuten in de oven lauwwarm worden.
  • Voeg voor de dressing de schil van een limoen samen met het sap van de limoenen, de acaciahoning, de dijonmosterd en de olijfolie in een schaal en voeg er wat chilizout bij.
  • Knoflookteentje schoonmaken en de ciabattasneeën daarmee insmeren.
  • De plakken brood in een pan met wat olijfolie goudbruin roosteren.
  • Neem de tonijn uit de oven en bestrooi ze met fleur de sel.
  • Bedruppel de tonijn met de limoensaus en garneer met wat gesneden kervel of een takje.
  • Serveer met het brood.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green