(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 50 g. hertenfilet
  • ½ doosje cranberry’s
  • suiker
  • 1 rode biet
  • 3 appels
  • sla
  • peper en zout uit de molen

Ingrediënten voor de honingdressing:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel goede honing
  • zeezout en zwarte peper uit de molen

 

Ingrediënten voor de mayonaise:

 

  • 1 grote eidooier of 2 kleine
  • 1½ eetlepel kruidenazijn of citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en peper
  • 2 ½ dl olijfolie
  • crème fraîche

Bereiding:

  • Bestrooi de hertenfilet met peper en zout en braad ze aan beide kanten aan in wat olie.
  • Laat ze daarna in een op 60°C voorverwarmde oven ± 1 uur garen.
  • Steek uit de appels en de rode biet rondjes en stapel deze om en om tot een torentje.
  • Maak een honingdressing van de honing, olijfolie, citroensap en peper en zout.
  • Dresseer deze over de torentjes.
  • Kook de cranberry’s af met wat suiker.
  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn.
  • Klop de eierdooiers met de azijn, mosterd, zout en peper tot een gladde massa.
  • Blijf kloppen en voeg de olie eerst druppelsgewijs en later in een dun straaltje toe.
  • Breng de mayonaise verder op smaak met zout en peper.
  • Is de mayonaise gaan schiften, voeg er dan al kloppend een eetlepel lauw water aan toe.
  • Vermeng de verse mayonaise met wat crème fraîche en de afgekookte cranberry’s.
  • Strijk de mayonaise over het bord om het torentje heen.
  • Haal het vlees uit de oven, snijd het in zeer dunne plakken en leg het op de mayonaise.
  • Garneer het geheel af met wat sla en bestrooi het vlees met wat peper en zout uit de molen.

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green