Traditionele joodse goulashsoep
(voor 8 personen)
Ingredienten:
- 1 middelgr. ui in plakjes.
- 2 tl basterdsuiker.
- 1 el milde paprikapoeder
- 1 tl zout.
- 2 teen knoflook/ fijngesneden.
- 1 tl peper.
- 1 tl karwijzaad
- 500 gr. aardappelen geschild/ in blokjes.
- 1 tl citroenschil.
- 1 el maízena
- 2 tl verse oregano
- 2 komkommers in zuur/ in blokjes snijden.
- 500 gr. rundvlees in blokjes gesneden
- 3 Frankfurter worsten/ dunne plakjes.
- 2 el tomatenpuree
- 50 ml zure room ( desgewenst )
- 1,25 ltr. runderbouillon.
- 2 el olijfolie.
Bereiding:
- Verhit olijfolie en sauteer de ui ca. 5 minuten tot goudbruin.
- Voeg paprika poeder / knoflook / karwijzaden / citroenschil en oregano toe en laat alles 2 minuten bakken, tot het baksel heerlijk ruikt.
- Rundvlees en tomatenpuree toevoegen en alles 5 minuten laten bakken tot vlees een diepbruine kleur heeft.
- Voeg bouillon toe / suiker / zout en peper en alles aan de kook brengen.
- Laat geheel ca. 1 uur op klein vuur sudderen.
- De aardappelen toevoegen en nog een 30 tal minuten laten pruttelen, tot aardappelen gaar zijn.
- Proef de soep en voeg eventueel kruiden toe.
- Maízena met 2 el koud water aanlengen en voeg dit mengsel toe aan de soep, roer goed en laat mengsel enkele minuten dikker worden en serveer direct in kommen.
- Garneren met stukjes komkommer en worst.
- Met een el zure room wordt het helemaaaaaaaaaaaaaal lekker!
- Deze soep is heel goed als maaltijdsoep te gebruiken met zelf gebakken donker brood.
- En deze octobermaand / herfstmaand is er zeker geschikt voor.
- Ik maak de soep zelf altijd een dag van te voren
- de smaken zijn dan door en door.
Bete'avon!
Challe
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |