Traditionele joodse goulashsoep


(voor 8 personen)

Ingredienten:

  • 1 middelgr. ui in plakjes.
  • 2 tl basterdsuiker.
  • 1 el milde paprikapoeder
  • 1 tl zout.
  • 2 teen knoflook/ fijngesneden.
  • 1 tl peper.
  • 1 tl karwijzaad
  • 500 gr. aardappelen geschild/ in blokjes.
  • 1 tl citroenschil.
  • 1 el maízena
  • 2 tl verse oregano
  • 2 komkommers in zuur/ in blokjes snijden.
  • 500 gr. rundvlees in blokjes gesneden
  • 3 Frankfurter worsten/ dunne plakjes.
  • 2 el tomatenpuree
  • 50 ml zure room ( desgewenst )
  • 1,25 ltr. runderbouillon.
  • 2 el olijfolie.

 

Bereiding:

  • Verhit olijfolie en sauteer de ui ca. 5 minuten tot goudbruin.
  • Voeg paprika poeder / knoflook / karwijzaden / citroenschil en oregano toe en laat alles 2 minuten bakken, tot  het baksel heerlijk ruikt.
  • Rundvlees en tomatenpuree toevoegen en alles 5 minuten laten bakken tot vlees een diepbruine kleur heeft.
  • Voeg bouillon toe / suiker / zout en peper en alles aan de kook brengen.
  • Laat geheel ca. 1 uur op klein vuur sudderen.
  • De aardappelen toevoegen en nog een 30 tal minuten laten pruttelen, tot aardappelen gaar zijn.
  • Proef de soep en voeg eventueel kruiden toe.
  • Maízena met 2 el koud water aanlengen en voeg dit mengsel toe aan de soep, roer goed en laat mengsel enkele minuten dikker worden en serveer direct in kommen.
  • Garneren met stukjes komkommer  en worst.
  • Met een el zure room wordt het helemaaaaaaaaaaaaaal lekker!
  • Deze soep is heel goed als maaltijdsoep te gebruiken met zelf gebakken donker brood.
  • En deze octobermaand / herfstmaand is er zeker geschikt voor.
  • Ik maak de soep zelf altijd een dag van te voren
  • de smaken zijn dan door en door.

Bete'avon!

Challe

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green