Gamba's met mangodressing
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 12 rauwe gepelde gamba's
- 1 limoen (of citroen)
- 1 rijpe mango
- 1 el verse koriander
- 75 gram veldsla of waterkers
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olie.
Bereiding:
- Boen de limoen goed schoon en rasp 1 eetlepel schil dun af.
- Pers de limoen uit.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. - Pureer de helft van de mango samen met het limoensap, de limoenrasp en een halve eetlepel koriander tot een gladde saus.
- Verwijder de harde steeltjes uit veldsla of waterkers en verdeel deze met de plakken mango over vier bordjes.
- Snijd de knoflook in dunne plakjes.
- Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflookplakjes even heel zachtjes tot ze gaan geuren.
- Leg de gamba's in de pan en bak ze al omscheppend ca. 2-3 minuten zachtjes tot ze mooi roze zijn.
- Leg de gamba's op de veldsla of waterkers en schep er een lepel mangodressing over.
- Garneer met de rest van de korianderblaadjes en serveer de rest van de dressing erbij.
Beoordeling: |